Εύβοια: Μπαράζ διαρρήξεων – Άγνωστοι εισέβαλαν σε καταστήματα και σπίτια στους Στρόπωνες

Δεν τους πήρε είδηση κανείς
Ανάστατοι οι κάτοικοι στο χωριό Στρόπωνες της Εύβοιας μετά το μπαράζ διαρρήξεων που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα όταν συμμορία εισέβαλε σε καταστήματα και σπίτια χωρίς να τους πάρει κανένας είδηση.

Η παράνομη δράση τους έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης την ώρα που καταφέρνουν να πάρουν μαζί τους ένα ασημί αυτοκίνητο. Το βιντεοσκοπημένο υλικό αυτή την ώρα επεξεργάζεται από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τον εντοπισμό των δραστών, καθώς οι ίδιοι φαίνεται να αποτελούν μέλη μιας πολυμελούς σπείρας, που είχαν βάλει πριν από λίγο διάστημα στο «μάτι» κι άλλα χωριά της Εύβοιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δράση τους είναι σχεδόν πανομοιότυπη, καθώς παρακολουθούν για ώρες την κινητικότητα που υπάρχει στο χωριό και τρυπώνουν πάντα την «νεκρή» ώρα όπου τα πάντα ησυχάζουν.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr κάτοικος του χωριού το μαγαζί της οποίας ήταν ένα από τα «θύματα» των διαρρηκτών όλα έγιναν πριν τις 03:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης: «Οι διαρρήξεις έγιναν όλες μαζί την ίδια ώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης. Σ έναν χωριανό μας πήραν μάλιστα και το αυτοκίνητο του. Όλα έγιναν πριν τις 03:30 τα ξημερώματα γιατί λίγη ώρα μετά άνοιγε το μαγαζί. Τα μαγαζιά είναι κοντά το ένα στο άλλο και στη μέση είναι η κεντρική πλατεία. Κάποιοι τους είδαν να φεύγουν στις 03:45 από το χωριό με αυτοκίνητο ένα κλεμμένο Yaris. Οι κάμερες που υπάρχουν τους έδειξαν κανονικά μέχρι και τα πρόσωπα τους είδαμε. Μιλάμε σίγουρα για πάνω από τρία άτομα. Από εμάς πήραν χρήματα».

Για όση ώρα οι διαρρήκτες έκαναν την δουλειά τους κανένας από το χωριό δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό: «Το σπίτι μας είναι πάνω από το κατάστημα και δεν ακούσαμε το παραμικρό, κανένας δεν πήρε είδηση τι συνέβαινε εκείνη την ώρα στο χωριό διαφορετικά δεν υπήρχε περίπτωση θα τους είχαμε πιάσει επ αυτοφόρω. Βέβαια δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερα γιατί μπορεί να ήταν οπλισμένοι και να είχαμε τώρα άλλα βάσανα» αναφέρει η κάτοικος του χωριού και προσθέτει: «Στον άνθρωπο που του πήραν το αυτοκίνητο είχαν το θράσος να μπουν στο σπίτι της μάνας του και να της πάρουν το πορτοφόλι την ώρα που εκείνη κοιμόταν. Σε μια άλλη κοπέλα που επίσης κοιμόταν, αλλά είχε ξεχάσει τα φώτα και την τηλεόραση ανοιχτή, μπήκαν μέσα κανονικά».

Παρόμοιο περιστατικό το χωριό Στρόπωνες είχε ζήσει και στο παρελθόν: «Κάτι παρόμοιο είχαμε ζήσει και πριν 12 με 13 χρόνια όταν είχαν μπει σε πάνω από 10 σπίτια του χωριού. Οι άνθρωποι κοιμόντουσαν και εκείνοι ανενόχλητοι έκαναν την δουλειά τους. Τότε είχε βρεθεί και εκείνος που το έκανε».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά οι δράστες πρέπει να παρακολουθούσαν το χωριό: «Δεν τους πήρε κανένα είδηση σ ένα χωριό που ποτέ δεν κοιμάται. Οι άνθρωποι όλοι ασχολούνται με τις αγροτικές δουλειές και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο είναι συνεχώς στο πόδι, υπάρχει κινητικότητα. Φαίνεται ήταν κρυμμένοι κάπου και παρακολουθούσαν βρήκαν την κατάλληλη στιγμή και τρύπωσαν στο χωριό. Σίγουρα πρέπει να είναι 3 με 4 άτομα γιατί έχουν κάνει κι αλλού επιδρομές και σε άλλα κοντινά χωριά».

Σχετικά